Madaraka Express 

Så fik jeg oplevet toget fra Nairobi til Mombasa. Det er en yderst højtidlig affaire. 

Hunden og tasken

Toget tager fra Nairobi til Mombasa kl. 9. Men det er en god idé, at komme kl. 8. For sikkerheden er høj. Først stiller du din bagage i en lang række af andet bagage udenfor. To hunde vil lugte til det på skift. Formentlig en til at lugte narko, og den anden til at lugte sprængstof. Da den sidste hund kommer til min taske, så danser den lystigt rundt om den et par gange. Derefter begynder den at grave ind under den. Halen logre ivriget, da den kommer hen til sin hundeføre med en pakke i munden. Alle menneskerne i rækken griner og roser hunden. Den fandt hundeførens prøve pakke 🙂

Identifikation og billetter 

Derefter skal der vises billet og for mit vedkommende pas. Pasnummer skrives på billetten ved køb. Så det skal du endelig huske at medbringe. Derefter scannes alt bagage. En kø for mænd og en for kvinder. For du skal også kropsvisiteres. 

Så kommer du ind i selve stationen, Nairobi Terminus. Her skal du vise billet og pas igen. Din bagage scannes igen, og du går gennem en metaldetektor. 

Trods alt sikkerheden, så går det faktisk forbløffende hurtigt. Cirka 30 min. 

Ventesalen 

Her kan du ikke bare sætte dig. For 1. klasse med en billetprisen på 3000 ksh sidder til venstre. Og 2. klasse passager med en billetpris på 700 ksh sidder til højre. Men stewardesserne vil fortælle dig det, på den helt specielle måde, som folk i uniform bruger i Kenya. Halv surt, og som om, at du er mest til besvær. Jeg har observeret det før. Det er en hel almindelige uniform attitude her. Så bare smil tilbage. 

Ind i toget

Nej, det er fuldstændig rigtigt. Du kommer ikke ind i toget fra perronen, før du har vist pas og billet igen. Udover at det hele virker lidt for snørklet efter min smag. Så kunne jeg se, at det holder mange mennesker i arbejde. Hvad må være værdsat i et land med høj arbejdsløshed. 

Punktlighed

Toget afgik på slaget 9. Med togpersonalet, der ikke skulle med, stående med rank ryg på perronen. Armene ned langs siden, og med blikket stift rettet fremad. For nogen var det stive blik dog en prøvelse. Blikket flakkede nysgerrigt hen ad togets vinduer, som vi passerede forbi. Afgangen mindede mere om, at de kinesiske samarbejdspartnere havde haft indflydelse på fremtoningen. 

Dyrene på turen

Jeg havde glædet mig til at køre gennem to nationalparker. Og jeg blev ikke skuffet. Jeg så dværghjorte, aber og en gazelle. Og de smukke baobab træer, som skulle være den ældst træsort på jorden. 

Ingen billeder 
I Kenya skal man være lidt varsom med, hvad man tager billeder af. Herunder køreturen med toget. For ikke så lang tid siden blev en mand fra Nigeria dømt for terror. Han havde taget billeder af toget, og mentes at have lavet nogle skitser af Mombasa Terminus. Så jeg afholdte mig fra de ting, under turen. Men her er, hvad jeg kom frem til i Kikambala. 

Submit a comment

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s